1. Alapítványi Iroda: Az alapítvány központi irodája –  Pirschel Iroda-Galéria – a Budapest, Stefánia út 33. (1143) alatt található. Megnevezését Sigrid Boese Pirschel (Berlin)  festőművészről kapta, aki a Berlin Brandenburgi Német Magyar Baráti Társaság alelnökeként nagyon sokat tett Magyarország németországi népszerűsítéséért. Az általa kért kapcsolatok és programok alapvetően meghatározták az alapítvány kulturális missziójának indítását. Ő volt egy a nagyon kevesek (talán az egyetlen) közül, aki bement a Berlini Magyar Nagykövetségre és megköszönte a határnyitást. Haláláig a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratóriumának tagja.

2.  Böszörményi László Faluház: Az alapítvány által működtetett térségi kulturális centrum, amely az Aranyosapáti Kossuth Lajos utca 26. (4634) alatt található. Az Integrált Szolgáltató Tér épületében működik jelenleg a Felső Tisza Völgye Információs Központ, a Cigány Módszertani Művelődési Központ, a Béres János Tehetséggondozó Tanoda.

3. Aranyossziget: Az alapítvány által működtetett bázis a magyar „nemzet otthona”, amely az Aranyosapáti Petőfi út 56-60 (4634) alatt található. Részei: a Kultúra Lovagrendje Múzeuma és Levéltára, amely kiegészítve a helytörténeti értéktárral méltán nevezhető „kincsesháznak.” Kegyeleti helye a Kultúra Lovagrendje emlékparkja. A „nemzet otthona” az Aranyossziget Gyermek és Ifjúsági Tábor.

4. Ukrán Magyar Kulturális, Oktatási és Információs Központ a Tisza forrásvidékének magyarsága megmaradásáért, és anyaországi kapcsolatinak bővítésért létesült (90600 Rahó (Ukrajna), Hmelnicki út 86.)

5. Telekesház Központi Fafaragó Bázis (1112  Budapest, Örsöd dűlő 1127/4/8) A „Világ magyarságáért” kitüntetéssel elismert Dunai Nemzetközi Alkotókör fafaragó bázisa, amely az mellett, hogy folyamatossá teszi az alkotómunkát lehetőséget ad a főváros kultúrájának megismerésére.